Ce ne mai place shaorma! Şi ca să nu plătim taxă pe fast-food şi apoi să mai şi dăm fuga la sală, mai bine pregătim shaorma acasă, de la cap la coadă. Durează ceva timp, însă rezultatul va fi pe măsură şi nu veţi mai avea mustrările de conştiinţă pe care le aveţi după ce mâncaţi lipia fermecată la mall. Să purcedem la gătit.
Pentru lipii aveţi nevoie de:
-500 g făină
- 1 cană apă (250 ml)
- 10 g drojdie uscată
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr
Pentru umplutură aveţi nevoie de:
- 1 piept de curcan, condimentat cu sare şi piper sau cu amestec de condimente pentru carne de pui
- 4 roşii medii
- 1 salată
- ulei de măsline
- busuioc
Pentru dressing aveţi nevoie de:
- 1 iaurt natural, fără grăsime
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare şi piper
Până dospeşte
Pentru dressing amestecăm iaurtul cu sare, piper şi zeamă de lămâie.
În cele din urmă, amestecăm salata cu roşiile, pieptul de curcan şi dressingul de iaurt şi umplem lipiile.
Poftă bună şi nu uitaţi că mâncarea apropie suflete!
foarte ochioasa si sanatoasa:)si gustoasa ca a fost testata:)
RăspundețiȘtergere@Sonia: Ma bucur ca v-o placut. Astept sa ma suni sa-mi spui ca ai pregatit-o si tu! :*
Ștergere