După câteva săptămâni în care meniurile conținând fructe de mare sau scoici nu au mai trecut prin bucătăria mea, am revenit cu o rețetă mai puțin convențională. Este vorba despre o cremă de unt cu scoici, bineînțeles fără cochilie. Iată ingredientele:
- un pachet de unt
- 1-2 cepe verzi
- zeama de la o jumătate de lămâie
- carnea de la 10 scoici (se găsesc prefierte, trebuie doar dezghețate și spălate)
- sare și piper după gust
Se bate untul până iese apa din el și până consistența acestuia devine cremoasă. Cu cât iese mai puțină apă, cu atât e untul mai de calitate. Se adaugă zeama de lămâie și se omogenizează - amestecați cu grijă, deoarece zeama de lămâie se va încorpora mai greu. Adăugați apoi ceapa verde tăiată, scoicile tăiate bucăți mici, apoi sare și piper după gust și amestecați. Puteți servi crema cu pâine prăjită, biscuiți sărați etc. Crema se dă la frigider, sub o formă asemănătoare celei a salamului de biscuiți.
Poftă bună și nu uitați că mâncarea apropie suflete!
- un pachet de unt
- 1-2 cepe verzi
- zeama de la o jumătate de lămâie
- carnea de la 10 scoici (se găsesc prefierte, trebuie doar dezghețate și spălate)
- sare și piper după gust
Se bate untul până iese apa din el și până consistența acestuia devine cremoasă. Cu cât iese mai puțină apă, cu atât e untul mai de calitate. Se adaugă zeama de lămâie și se omogenizează - amestecați cu grijă, deoarece zeama de lămâie se va încorpora mai greu. Adăugați apoi ceapa verde tăiată, scoicile tăiate bucăți mici, apoi sare și piper după gust și amestecați. Puteți servi crema cu pâine prăjită, biscuiți sărați etc. Crema se dă la frigider, sub o formă asemănătoare celei a salamului de biscuiți.
Poftă bună și nu uitați că mâncarea apropie suflete!
Superb antreu (amuse-gueule, cun zic frantujii), daca ai prin camara o glaja de Beluga sau Sevruga de Vinarte, doua vinuri albe pe baza de maiestrie (Sauvignon Blanc, respectiv Riesling). La nevoie merge si un Recas mai sec si mai alb.
RăspundețiȘtergere