Prima mâncare pe care am gătit-o vreodată...Şi o gătesc regulat, mai ales când nu am timp de alte feluri mai complicate. Îmi place că se poate găti în nenumărate moduri: cu carne de pui, de porc, cu afumătură, fără carne, cu dresătură, fără dresătură, cu mărar etc. Iată de ce aveţi nevoie pentru a o pregăti aşa cum o fac eu:
- 400 g mazăre (o pungă)
- 1 ceapă albă, tăiată fin
- 1 morcov, tăiat fin
- 2 linguri sos de roşii cu boabe de muştar sau simplu
- ulei de măsline
- 10 feliuţe de cârnaţ de casă, afumat
- 1 vârf de cuţit de cimbru uscat
- 1 vârf de cuţit de boia dulce
- sare şi piper după gust
Dacă vreţi să mâncaţi de post, renunţaţi la cârnaţ.
Dacă vă plac mâncărurile cu dresătură, puteţi face una din 2 linguri de făină şi 2-3 linguri de lapte. Omogenizaţi amestecul, apoi adăugaţi din mazăre câteva linguri de sos, pentru a evita diferenţa termică şi turnaţi în mâncare, amestecând des. Presăraţi cu mărar.
Poftă bună!
Dacă vă plac mâncărurile cu dresătură, puteţi face una din 2 linguri de făină şi 2-3 linguri de lapte. Omogenizaţi amestecul, apoi adăugaţi din mazăre câteva linguri de sos, pentru a evita diferenţa termică şi turnaţi în mâncare, amestecând des. Presăraţi cu mărar.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu