Sau altfel spus, trufe cu aromă de mentă...demențiale! În cantități moderate totuși, pentru că sunt foarte dulci.
Cu asta ne-am delectat noi astăzi, alături de delicioșii biscuiți cu levănțică ce vor urma postați imediat.
Pentru trufe, avem nevoie de: 250 gr ciocolată neagră, 200 ml frișcă lichidă (cutiuța cea mică de frișcă Hulala), esență de mentă, de portocale, superesență de rom/coniac, pudră de cacao, muuuultă răbdare.
Crema astfel obținută se pune la răcit și imediat ce se poate, o punem în frigider pentru cel puțin o oră. Scoatem crema și: teoretic, ne spălăm cu apă rece, ne uscăm și facem biluțe de ciocolată (dacă nu suntem reci bine pe mâini, se topesc biluțele); practic, folosim două lingurițe: într-una ținem ciocolata iar cu cealaltă modelăm trufa. Le dăm pentru cam 30 de minute la congelator.
Apoi le scoatem, le punem frumos într-un bol în care am pus pudra de cacao, și le rostogolim pe toate părțile.
Mmmmmm...mai menționăm că trufele astea magnifice au apropiat suflete?
Cu siguranta ingredientul principal a fost rabdarea. Dar si rezultatul a fost pe masura...o aroma pe care vrei sa o savurezi cu ochii inchisi!
RăspundețiȘtergereDar...adevaratele minunatii au fost aceste trufe dementiale!Data viitoare vrea si Dragos sa ajute!:))
RăspundețiȘtergere