O mâncare atât de pufoasă, încât îți vine s-o mănânci. Îmi place foarte mult orezul, în nenumărate combinații și mă bucur de multe ori de el nu ca și garnitură, ci ca fel principal. La fel s-a întâmplat și cu acest risotto, pe care eu îl ador, mai ales în combinație cu șofran și parmezan. Pe scurt, trebuie să-l încercați, deoarece, contrar părerilor deja înrădăcinate, nu e greu de pregătit.
Pentru 2 porții veți avea nevoie de:
- 200 g orez
- 35 g unt
- 1/2 ceapă albă
- 50 ml vin alb
- 800 ml supă
- un vârf de cuțit de șofran
- parmezan
Înainte cu câteva minute de a lua de pe foc adăugăm untul rămas, o mână de parmezan și șofranul și omogenizăm.
Și ca să încheiem cu stil, servim presărat cu parmezan din belșug!
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu