joi, 7 iunie 2012

Penne cu sos de roșii cu busuioc și cimbru

Știu, a fost o absență lungă, dar cum nu am fost acasă nu am putut găti. Și cu ce puteam reveni dacă nu cu o porție de paste cu sos de roșii făcut în casă de la cap la coadă? Recunosc că și eu am în frigider borcane de sosuri de paste gata cumpărate, pentru situațiile de criză, dar vă spun cu mâna pe inimă că, oricât de italienesc ar fi sosul, nu se compară cu unul pregătit în casă, înainte cu 10 minute de a mânca pastele, fără tot felul de E-uri și alte adăugiri.


Pentru acest sos simplu o să aveți nevoie de:
  • 150 ml bulion făcut în casă (dacă nu aveți, puteți folosi și de cumpărat)
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1/4 ceapă albă
  • 2-3 frunze busuioc proaspăt
  • o crenguță de cimbru proaspăt sau o pișcătură de cimbru uscat
  • ulei de măsline
  • sare și piper

Pentru început, fierbeți pastele după instrucțiunile de pe pachet. Între timp, tocați ceapa și usturoiul și căliți-le câteva secunde în ulei de măsline, apoi stingeți cu bulionul. Adăugați busuiocul tocat, cimbrul, sarea și piperul și lăsați să fiarbă la foc mic până sunt gata și pastele. 
Scurgeți pastele, adăugați sosul și savurați. 

E un sos atât de simplu, încât vă permite să-l personalizați după propriile gusturi. Puteți adăuga orice condimente doriți, ca rozmarin sau oregano sau puteți căli alături de usturoi și câteva cubulețe de bacon sau kaizer. În sfârșit, puteți servi pastele și cu parmezan.


Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu