- 150 ml lapte
- 150 ml smântână
- 150 ml piure de dovleac
- 50 g zahăr
- 1 pliculeţ gelatină alimentară (10 g)
- 5-6 frunze de mentă
- zeamă de lămâie
Punem laptele cu zahărul şi menta la foc, având grijă să nu fiarbă. Între timp, punem gelatina la înmuiat în câteva linguri de apă şi apoi pregătim piureul de dovleac. Punem 2 pumni de cuburi de dovleac la fiert, pe care le dăm apoi prin blender cu un praf de scorţişoară şi puţin zahăr. Dacă piureul nu este destul de lichid, mai adăugaţi puţină apă caldă.
Scoatem menta din lapte, adăugăm gelatina, smântâna bine amestecată, piureul de dovleac şi zeamă de lămâie după gust. Cu toţii ştim că dovleacul are un gust care nu-ţi ridică întrebări, aşa că fiţi generoşi cu lămâia şi menta în compoziţie şi chiar la servire. Mai lăsaţi 2 minute pe foc, amestecând continuu, apoi turnaţi în forme şi lăsaţi la frigider până a doua zi.
Dovleceală gustoasă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu