miercuri, 30 noiembrie 2011

Ciorbă rădăuţeană

Nu ştiu clar dacă e rădăuţeană sau nu, dar cel puţin seamănă. Pentru ciorba asta, avem nevoie de: ceapă, ustoroi, piept de pui, legume de corbă, zarzavat, un ou, iaurt (e mai dietetic decât smântâna), opţional borş.
1. Punem carnea de pui la fiert, întreagă.
2. SEPARAT, călim ceapa, adăugăm legumele şi zarzavatul.
3. Când a fiert carnea, a scoatem, o spălăm şi o tăiem bucăţele, după care o adăugăm în oala cu legume şi fierbem în continuare.
4. La sfârşit, adăugăm borş pentru un ultim clocot (opţional) şi ustoroiul pisat.
5. După ce s-a răcit puţin, adăugăm iaurtul împreună cu oul bătut, ceva verdeţuri şi
6. Savurăăăăăm!!!

Asta pentru că mâncarea apropie suflete!

Un comentariu:

  1. 1. iaurt in loc de smanatana e... o infamie. O erezie. O crima culinara. Smantana e definitiv implicata in reteta, iaurtul e un venetic sosit pe filiera "vai, ce m-am ingrasat in ultime vreme!"

    2. ciorba e perfect, pe deplin si pe de-a-ntregul radauteana. O stiu de la o radauteanca ;-)

    3. la ea nu merge bautura. Merge inainte, o tuica neaosa si mai merge dupa, in functie de felul doi.

    4. Pofta buna! cu un "ardel" (regionalism) alaturi

    RăspundețiȘtergere