Pentru ca tot s-a încălzit afară, mi-am luat avânt să fac o porţie de semifreddo, după reţeta Laurei Adamache, la care am adăugat şi fructe de pădure.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5CYwVExazD7r1liS8L6zwpP-0A9CvCR8j_tJTQ_j9GyACWzNdcGTGBwR76Zun_UuU9CT8LHXH5dojGzK5YebrjeGwNOgcSEz7T7yOIyyceWar0O3zQA1lLY_6GVFRDPMJ7Nyoc-uWIyk/s200/DSCF1528.JPG)
Buuun..să începem, până nu revine frigul: luăm 180 gr lapte condensat, 50 gr cafea (solubilă, sau cu lapte, sau simplă) şi 200-250 ml frişcă lichidă.
Pentru început, amestecăm laptele condensat cu cafeaua. În alt vas, batem frişca bine câteva minute bune, până capătă consistenţă pufoasă, pe care mai apoi o amestecăm uşor cu amestecul de lapte şi cafea. Mixăm încă 2-3 minute la viteză mică şi ne pregătim să umplem formele!
Se pot folosi şi forme de hârtie puse în tava de brioşe pentru a nu se împrăştia compoziţia, dar şi forme de silicon sau aluminiu.
Dăm la congelator pentru 3-4 ore, apoi le servim cu cacao, miere, fructe de pădure, orice doriţi. Poftă bună!
Pentru început, amestecăm laptele condensat cu cafeaua. În alt vas, batem frişca bine câteva minute bune, până capătă consistenţă pufoasă, pe care mai apoi o amestecăm uşor cu amestecul de lapte şi cafea. Mixăm încă 2-3 minute la viteză mică şi ne pregătim să umplem formele!
Foarte bune!
RăspundețiȘtergere