Căutam o rețetă cu altfel de vinete și dacă se poate și de post...și gustoase..și..pur și simplu altfel. Și am dat peste această rețetă de moutabal. Hmmmm.....suna delicios de tentant și totuși de post. Am adaptat puțin ingredientele la ce aveam la îndemână (există mai multe feluri de a prepara aceste vinete libaneze).
- zeama de la jumătate de lămâie mai mare
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- susan (merge mai bine pasta de susan, tahini, dar în lipsa ei...)
- boia de ardei iute (dacă o suportați)
- 4-5 căței de usturoi tocat mărunt
- coriandru verde tocat / pătrunjel
- o jumătate de iaurt simplu (opțional, deși gustând și înainte și după, eu zic să-l încercați, oferă un gust fiiiiin)
Și iată un alt fel de mâncare ce apropie suflete!
excelenta reteta! eu ador vinetele asa ca m-ai nimerit :)
RăspundețiȘtergerete pup! Sarbatori fericite!
Mulțumesc frumos! Și eu ador vinetele și mă bucur că am descoperit o rețetă care le pune așa de bine în valoare!
RăspundețiȘtergereSărbători fericite și un Crăciun de poveste! :)