marți, 13 septembrie 2011

Penne cu sos ragu


După această lungă absență, am hotărât să revin cu o rețetă foarte sățioasă, dar care cu siguranță nu va fi pe placul tuturor: penne cu sos ragu. Pentru sos veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

- 2 morcovi
- o ceapă medie
- 2 cotoare de țelină
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 sticlă (aproximativ 500 ml) de suc de roșii simplu, fără alte mirodenii
- o jumătate de pahar de vin roșu
- 300 g carne de vită măcinată
- sare și piper după gust

Se taie toate legumele cât se poate de mic sau în funcție de gusturile fiecăruia. Într-o oală se pun cele 3 linguri de ulei, se lasă câteva secunde pe foc, apoi se adaugă legumele și vinul . O să vi se pară că este prea puțin ulei, de aceea trebuie adăugate foarte rapid legumele și apoi vinul. Se lasă câteva minute pe foc, pentru ca vinul să se poată evapora, apoi se toarnă sucul de roșii. În 2-3 minute adăugăm și carnea și condimentele mai sus amintite. Se lasă la fiert aproximativ 2 ore, timp în care se amestecă des. Dacă după aceste 2 ore legumele sunt puțin mai tari, sosul poate fi luat de pe foc fără nici o probleme, deoarece nu este recomandat ca acestea să fie foarte fierte. Sosul va fi servit împreună cu paste, peste care se va presăra parmezan din belșug.

Să aveți poftă bună și nu uitați că mâncarea apropie suflete!

Comentariul, hâc! băutorului: italienii beau vin, vin şi iarăşi vin la paste. Da, e perechea ideală. Dar să vă spun ceva: am adoptat acum ani buni modelul american, cu bere la paste. Şi rău nu mi-a părut. O bere bună, amară, plină, precum un Ciuc ori un Amstel (sau, dacă vă simţiţi exploratori în ziua de salariu, o bere trapistă ca Leffe – neagră, de data asta) vine să se împerecheze cu succes cu sosul ragu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu