luni, 12 noiembrie 2012

Sandwich dublu cu ou fiert, bacon şi legume

Recunosc de la început că nu sunt înnebunită după sandwich-uri, în primul rând pentru că au pâine. Totuşi, sunt la fel de sinceră când afirm că papilele mele gustative o iau razna la vederea unor feliuţe pufoase şi albe de pâine pentru tramezzini. Aşa că am îmbinat minunatele felii de pâine fără coajă cu ce am găsit şi eu prin frigider, însă menţionez că există combinaţii cu şi mai multă savoare, pe care însă le evit din cauza unor probleme de sănătate. Dar sunt sigură că unii dintre voi se vor putea bucura de ele fără dureri ulterioare. Pentru două astfel de sandwich-uri veţi avea nevoie de:
  • pâine pentru tramezzini sau pâinea voastră preferată
  • maioneză (50 g smântână, puţin ulei de măsline, zeamă de lămâie, un praf de şofran, sare)
  • 1 ou fiert, feliat
  • 4 feliuţe de kaizer, prăjite fără ulei într-o tigaie nonaderentă
  • o mână de mix de legume, fierte cu puţină sare

Bun... Ungem feliile de pâine şi pe o parte şi pe alta cu maioneză, cu excepţia primeia, apoi punem câteva feliuţe de ou, o felie de kaizer şi apoi un strat de legume. Procedăm la fel cu al doilea etaj al sandwich-ului. Fixăm totul cu o ţepuşă, ca să nu facem prin casă tot o boabă de mazăre şi una de porumb, mai ales dacă serviţi aceste bunătăţi alături de prieteni.


Dar acum vine partea interesantă. Vă recomand să adăugaţi nişte feliuţe de castraveţi muraţi uşor picanţi sau, dacă vreţi să mergeţi şi mai departe, schimbaţi umplutura celui de-al doilea etaj. În loc de kaizer puteţi folosi fish fingers, peste care puneţi şi un strat de rucola sau chiar salată.


Să aveţi poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu