miercuri, 15 februarie 2012

Brasilena


Una dintre băuturile cele mai controversate din Italia. O iubeşti sau o urăşti, cale de mijloc nu există. Brasilena este o băutură pe bază de cafea şi apă minerală "molcomă", tipic italiană, originară din Calabria. Cu un gust care o apropie de băutura magică "C-C", dar mai puţin acidulată şi cu o urmă de dulceaţă tip caramel, este o variantă excelentă pentru cei care vor să renunţe la C-C. Pentru că nu se găseşte decât în Calabria, am încercat să o recreez acasă, folosind următoarele ingrediente:


- 2 pliculeţe cafea instant
- 150 ml apă minerală
- 50 ml apă plată
- 2 linguriţe de zahăr brun ars

Se prepară foarte simplu. Peste cafea adăugaţi 2-3 linguriţe de apă minerală şi amestecaţi energic, procedând ca atunci când preparaţi nessul. Adăugaţi uşor restul de apă minerală. Cu siguranţă se va forma un strat de spumă deasupra, pe care vă recomand să o îndepărtaţi cu o linguriţă.
Puneţi cele două linguriţe de zahăr într-o crăticioară, lăsaţi-l să se topească complet, apoi stingeţi cu apă plată. Adăugaţi lichidul astfel obţinut în cafea. Serviţi rece.

Iar dacă vreţi să vă puneţi papilele la treabă, radeţi nişte nucşoară sau piper deasupra.

Răcorire plăcută!

2 comentarii:

  1. Dacă aşa stă treaba, atunci eu mă încadrez în categoria celor care o iubesc. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Ade: O iubesti pe cea originala. Astept sa vad ce parere ai despre a mea! Poate aducem niste imbunatatiri si o patentam!!! :D

      Ștergere