duminică, 9 octombrie 2011

Legume în sos picant de roşii

O reţetă interesantă pentru cei ce preferă legumele în locul cărnii, luată şi adaptată din Femeia de azi:
Aveţi nevoie de: 2 roşii, 1 vânătă, 1 dovlecel, pătrunjel.
Ca să faceţi sosul picant aveţi nevoie de: 1 kg roşii, 1 ardei iute, 5 căţei usturoi, 1 ceapă, 1 pahar de vin (la roşii îl prefer pe cel roşu), ulei, sare, piper. Eu am mai folosit şi doi ardei.
Sosul se face astfel: ceapa curăţată şi tocată se căleşte în puţin ulei, peste care se adaugă roşiile (kg, nu cele 2) decojite şi tocate. după câteva clocote se adaugă paharul de vin (eu am pus acum şi ardeii tăiaţi felii subţiri). după ce sosul ajunge la consistenţa pe care o doriţi, adăugaţi usturoiul pisat şi ardeiul iute mărunţit.
Apoi: tăiem felii dovlecelul, vânăta şi roşiile şi le aşezăm alternativ într-un vas de yena. peste acest aranjament turnăm sosul şi dăm totul l cuptor pentru 40-45 minute.
În final adăugăm şi pătrunjelul tocat pentru aromă şi culoare.
Poftă bună şi nu uitaţi că mâncarea apropie suflete!
Aşa se pare că ar trebui să iasă. Nu vă pun poza făcută de mine, că nu o să vă vină să mai înecercaţi reţeta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu