vineri, 20 aprilie 2012

Drob de porc


Unul dintre felurile de mâncare pe care le-am pregătit pentru Paşte, de mulţi ani preferat celui din carne de miel. Nu vorbesc în numele întregii familii, dar pentru că suntem 3 la 1, minunăţia de faţă se face mereu şi la un interval de aproximativ o lună din cea mai bună pasăre - porcul. Se face foarte simplu şi e sănătos în cantităţi moderate. Pentru o tavă mică o să aveţi nevoie de:


- 1 kg de carne de porc (fleică) măcinată
- 1 căpăţână de usturoi
- 2 ouă crude
- 2 ouă fierte
- 1 ceapă albă
- pătrunjel şi mărar
- sare şi piper după gust

Se macină carnea, dacă nu aţi cumpărat-o gata măcinată şi se adaugă ouăle crude, usturoiul, ceapa, pătrunjelul şi mărarul tăiate cât mai mic, sare şi piper după gust şi se omogenizează bine bine. Se unge tava cu untură, se pune jumătate din compoziţie, după care punem frumos ouăle fierte întregi sau tăiate în două. Apoi adăugăm restul de compoziţie şi dăm la cuptor 2 ore, dintre care primele 20 de minute la foc mare, la 200 grade, iar restul la 180.
Simplu de tot, nu? Şi se poate pregăti oricând, nu numai de sărbători.

Poftă bună!


2 comentarii:

  1. foarte bine arata, iar ouale sunt de un rosu perfect. stii ce mai lipsea din drob?muuuult marar;)ca stiu ca-ti place:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi. Am pus putin marar, dar nu atat cat si-ar fi dorit altii care au gustat drobul. Totusi, pentru mine si o urma de marar e uneori prea mult! Dar o fost tare bun drobul, cu tot cu marar...

      Ștergere