miercuri, 26 octombrie 2011

Prăjitură cu vanilie şi banane

Am tot căutat prin reviste o prăjitură rapidă şi fără prea multe ingrediente, care să nu dea bătăi de cap, ci doar rezultate dulci şi iată ce am găsit:
Pentru acest desert, vom folosi:
un pachet de praf de vanilie
500 ml lapte
3 linguri de zahăr
1 banană
1 esenţă de vanilie
câţiva biscuiţi simpli
câţiva biscuiţi cu cacao.
În revista respectivă erau dublate cantităţile de ingrediente pentru acelaşi număr de porţii şi era adăugat şi unt în crema răcită de vanilie. Dacă doriţi să reduceţi cheltuielile cu desertul, puteţi foarte bine folosi doar ingredientele pe care le-am folosit eu şi nu va fi nicio diferenţă în gustul prăjiturii.
Începem prin prepararea budincii de vanilie cum e scris pe plic, apoi o lăsăm la răcit. După ce crema s-a răcit, adăugăm esenţa de vanilie şi punem pe un platou biscuiţii simpli, unul în continuarea celuilalt. Peste ei, turnăm un strat de cremă. Deasupra aşezăm banana, pe care o acoperim la rândul ei cu cremă. Apoi, aşezăm biscuiţii albi ca în imagine, îi ungem apoi bine cu încă un rând de cremă şi aşezăm (adică lipim) deasupra biscuiţii de cacao. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore şi apoi:

s-aveţi poftă şi nu uitaţi: mâncarea apropie suflete!
P.S. Biscuiţii ai rămas cam tari, aşa că ma gândesc că poate ar merge însiropaţi puţin cu suc din compot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu