miercuri, 18 ianuarie 2012

Supă de fructe


Nu vă lăsaţi păcăliţi atât de repede. O fi vorba despre o supă, însă e dulce şi numai bună după toate plăcintele şi prăjiturile cu numeroase straturi de cremă pe care le-am gustat, într-un mod mai mult decât delicat, de sărbători. Această supă de fructe diferă de salata pregătită din aceleaşi ingrediente deoarece are un sos făcut în casă, astfel că nu mai folosim zeama de compot, care are mult zahăr şi dacă e de cumpărat are în plus şi conservanţi. Haideţi să gătim!



Veţi avea nevoie de:

- 2 banane medii
- 2 portocale medii
- 2 mere medii
- 1 lingură zahăr brun
- esenţă de rom şi migdale
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- un praf de piper alb şi unul de piper negru
- 250 ml apă

Pregătim zeama pentru supă astfel: punem apa la fiert, adăugăm zahărul brun şi un pliculeţ de zahăr vanilat şi amestecăm până se topeşte. Adăugăm apoi câteva picături de esenţă de rom şi migdale şi în cele din urmă zeama de lămâie. Lăsăm să fiarbă 2-3 minute, apoi dăm la rece, dar nu la frigider.
Curăţăm şi tăiem fructele şi adăugăm zeama peste ele, după ce aceasta s-a mai domolit. Amestecăm zahărul vanilat rămas cu piperul alb şi negru şi îl presărăm peste supă, amestecând. Lăsăm la rece cel puţin o oră înainte de a o servi. În momentul servirii putem presăra stafide, nuci, migdale, fistic etc.

Poftă bună şi nu uitaţi: mâncarea apropie suflete!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu