duminică, 8 ianuarie 2012

Ruladă cu carne și spanac

Iată-mă din nou la tastatura proprie, inaugurând noul an cu o ruladă delicioasă, pe care am pregătit-o pentru masa de Revelion. Se pregătește foarte ușor, e gustoasă și arată foarte bine, așa că a fost o alegere bună pentru cina de Anul Nou. Am folosit următoarele ingrediente:

- 600 g carne tocată, amestec de porc și vită
- 100 g șuncă presată
- 3 linguri de pesmet + pesmet pentru ornat
- 3 ouă
- 200 g spanac
- cașcaval
- 1 pahar vin alb
- 50 ml ulei
- sare și piper

Pentru început, fierbem spanacul și îl lăsăm la scurs. Amestecăm carnea cu 2 dintre cele 3 ouă, cele 3 linguri de pesmet, sare și piper.Întindem amestecul în tava deja acoperită cu hârtie de copt, după care îl acoperim cu un rând de șuncă, unul de spanac și unul de cașcaval tăiat felii. În cele din urmă se rulează, se unge cu un ou bătut păpară și se acoperă cu pesmet. Se adaugă peste ruladă uleiul și vinul, după care de lasă la cuptor pentru 45 de minute, la 170 grade.

Poftă bună și nu uitați că mâncarea apropie suflete!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu