marți, 13 martie 2012

Salată de varză roşie cu alune şi stafide

Salata asta minunată este cu dedicaţie specială pentru Simina (şi pentru toţi iubitorii de salate, fructe, sau combinaţiile de salată cu fructe).

Ingrediente pentru 4 porţii: 1 varză roşie, sare, 200 ml vin roze, 2 linguri oţet de zmeură, zahăr, piper, 60 gr alune, 80 g stafide, 1 lingură susan, 3 linguri ulei de nuci, 1 lingură rondele de ceapă verde. În locul oţetului de zmeură putem folosi oţet balsamic sau oţet pentru salate, iar uleiul de nucă poate fi înlocuit cu cel de măsline.
Tocăm varza, după ce am îndepărtat frunzele exterioare şi cotorul. O sărăm şi lăsăm 5 minute să se pătrundă şi înmoaie.
Fierbem vinul şi îl lăsăm la foc mijlociu. Adăugăm oţetul, 1 praf de zahăr şi piper. Marinata fierbinte se toarnă peste varză şi lăsăm aşa încă 10 minute.
Adăugăm ceapa verde, susanul, alunele, stafidele şi uleiul şi servim!

Un comentariu:

  1. Da da da...De 3 ori da! E cea mai buna salata pe care am mancat-o pana acum. Combinatia e cu siguranta departe de salata de varza clasica, e surprinzatoare si am mancat 3 portii...Se pare ca 3 e un numar magic. Dupa ce varza se inmoaie in vin totul se transforma intr-un amestec de zemos si crocant, vin condimentat si stafide dulci. Trebuie neaparat incercata! Felicitari, Ade si sa mai faci!

    RăspundețiȘtergere