joi, 1 martie 2012

Tagliatelle cu legume stir-fry


O improvizaţie extrem de gustoasă şi de simplă, care conţine în primul rând paste, preferatele mele. Apoi, amestecul de legume l-am ales din motive obiective: în primul rând pentru că pentru o perioadă voi fi nevoită să pregătesc şi să mănânc alimente mai moi si în al doilea rând pentru a-mi face viaţa mai uşoară. Şi, dacă folosiţi paste fără ou, această mâncare este de post. Pentru a pregăti o porţie am folosit:

- 100 g tagliatelle
- 150 g amestec legume stir-fry
- 1 lingură ulei de măsline
- 5 linguri de bulion simplu
- 2 căţei de usturoi
- sare şi piper după gust

O să aveţi nevoie de doar 10 minute. În primul rând, puneţi apa pentru tagliatelle la fiert, cu puţină sare. Când începe să fiarbă apa, adăugaţi pastele şi lăsaţi-le 6-7 minute sau cât este indicat pe pachet. Între timp, puneţi uleiul de măsline într-o tigaie şi căliţi câteva secunde căţeii de usturoi zdrobiţi, adăugaţi apoi legumele, 2 linguri de bulion, condimentele şi 50 ml de apă. Lăsaţi la fiert 10 minute la foc mediu, până scade apa, iar la sfârşit adăugaţi celelalte 3 linguri de bulion. Amestecaţi sosul de legume cu pastele si gata mâncarea!

Poftă bună!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu