vineri, 30 martie 2012

Pizzete...varianta mignonă pentru large size pizza!

Se poate întâmpla să avem o poftă nebună de o felie de pizza cu un topping anume, o felie cu un altul, o altă felie cu un alt topping şi tot aşa. Sau poate vrem pizza, dar ştim că nu vom mânca o porţie întreagă. Şi se mai poate să vrem să o preparăm în casă.
Atunci intră în scena pizzetele, sau pizza la dimensiuni reduse (să zicem, diminutive de pizza :) ). Sunt uşor de preparat (dacă avem cuptor :) ) şi avantajul este că mâncăm cât vrem din ceea ce vrem.

Aluatul este cel de pizza: 450 gr făină, 300 ml apă călduţă, 2 linguri ulei, 1 plic şi jumătate de drojdie. Amestecăm drojdia cu făina, apoi adăugăm apa şi uleiul şi frământăm.
Pentru topping, folosim orice dorim, de la carne, legume, ouă, ananas, peşte, fructe de mare sau fructe exotice. Partea bună la pizzete este că ne permite să facem 10 bucăţi de pizza, toate diferite. Iar dacă o parte a familiei ţine post şi o parte nu, dar ambele vor pizza la cină...voila!
Poftă bună şi savuraţi în familie a aceste pizzete delicioase şi... diversificate!


3 comentarii:

  1. Super...daca ai cuptor, cum ai zis si tu. Vad acolo un fluture, poate isi ia zborul si vine pe la mine, ca tare as manca o pizza. Te pup si te asteptam acasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce idee faina!!si delicioasa!:)as manca pizza oricand si oricat!Super!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai sa facem o seara de pizzete!!!

    RăspundețiȘtergere