duminică, 5 februarie 2012

Caffé Latte cu levănţică

O băutură delicioasă, care încălzeşte şi apropie sufletele. Se potriveşte de minune cu zăpada de afară şi dacă te uiţi pe geam cu o cană de caffé latte cu levănţică în mână ai impresia că fulgii moi se topesc sub aburii dulci ai cafelei!!!


Şi acum, să revenim cu picioarele pe pământ, că cineva trebuie să şi pregătească bunătăţile astea. În cazul meu, este vorba despre aceeaşi persoană care le-o şi degustat, aşa că efortul o fost dublu. Haideţi să îi surprindem pe prieteni şi pe cei dragi...Pentru o cană generoasă de caffé latte veţi avea nevoie de:

- 200 ml lapte 1,5% grăsime
- 1/2 linguriţă levănţică uscată sau 1 1/2 lingură levănţică proaspătă
- 40 g ciocolată neagră, tăiată bucăţele
- 1/2 linguriţă ness, nepreparat
- 1/4 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru început, punem la foc mediu laptele şi adăugăm levănţica. Lăsăm să fiarbă şi apoi dăm laptele de pe foc, lăsându-l să se odihnească pentru 10 minute. Strecurăm laptele, pentru a putea scoate lavanda, apoi îl punem din nou la foc, împreună cu ciocolata, nessul şi esenţa de vanilie. Amestecăm până de topeşte ciocolata. Se poate îndulci după gust cu zahăr alb sau brun. Se poate servi cu frişcă şi un praf de cacao deasupra, alături de biscuiţii preferaţi.

Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. @Emily: Multumesc. Cu siguranta este o bautura delicioasa, un rasfat in zilele geroase! Si daca il bei impreuna cu cei dragi, e divin!

      Ștergere