miercuri, 22 februarie 2012

Tort cu ness şi iaurt

L-am făcut luna asta şi nu am regretat alegerea.

Vă redau reţeta aşa cum este în Good Food.

Ingrediente pentru blat:
4 ouă
4 linguri zahăr
4 linguri făină
2 linguri cacao
2 linguri ulei
Eu aş adăuga şi puţin praf de copt, pentru că altfel aluatul iese neaesirit şi cam turtit.
Pentru cremă:
500 ml frişcă lichidă
500 ml iaurt simplu
200 gr zahăr pudră
1 lingură ness
3 plicuri gelatină

Mod de preparare

1. Se bat albuşurile spumă .Când s-au întărit astfel încât când întoarcen castronul cu fundul în jos să nu mai curgă, adăugam zahărul şi mixăm în continuare până obţinem o bezea lucioasă.

2. Frecăm gălbenuşurile cu uleiul ca la maioneză. Când se îngroaşă, le adăugăm peste bezea. Adăugăm făina şi cacaoa, amestecăm până se încorporează bine şi punem în forma de copt unsă cu unt sau margarină. Dăm la cuptor la foc mediu. Facem proba cu scobitoarea să vedem dacă s-a copt.

3. Pregătim apoi crema astfel: batem frişca lichidă, iar când începe să se lege, adăugăm zahărul pudră şi nessul şi mixăm până capătă consistenţă. Mare atenţie: dacă o bateţi prea mult se poate tăia.

4. Punem gelatina într-un castronel şi adăugăm 50 ml apă. Lăsăm să se umfle. În momentul în care s-a umflat, dăm la microunde pentru 30-40 secunde atât cât sa se dizolve. Sau o putem dizolva deasupra unui vas cu apă fierbinte. Când cristalele de gelatină s-au dizolvat şi a rămas un lichid limpede, adăugăm peste iaurt şi mixăm bine ca să se încorporeze uniform. Adăugăm compoziţia de iaurt peste frişcă şi mixăm până se omogenizează.

5. Într-o formă cu margini detaşabile aşezăm mai întâi blatul, apoi turnăm compoziţia de iaurt şi ness. Dăm la rece pentru 3-4 ore.

Poftă bună!

    Un comentariu: