marți, 7 februarie 2012

Salată de morcovi şi portocale cu anason şi chimen

Delicios...şi pe vreme rea, dar mai ales pe vreme bună, călduroasă. E o salată dulce-acrişoară, ce poate fi servită singură, ca desert de exemplu, dar şi ca o companie care să taie din greutatea cărnii. Până una alta, eu am mâncat-o simplă, cu migdale crude pe deasupra. Haideţi să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru două porţii:

- 225 g morcovi
- 1 portocală
- 2 linguri zeamă de portocale
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură miere
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 linguriţă chimen
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1/2 linguriţă anason
- un praf de sare de mare şi unul de piper negru
- migdale, alune, fistic etc.

Tăiem morcovii beţigaşe, de aproximativ 2 cm lungime. Se pot da şi pe răzătoare, însă eu îi prefer mai crocanţi. Tăiem portocala feliuţe, apoi cuburi, pe care le amestecăm cu bastonaşele de morcovi.
Combinăm zeama de portocale, cea de lămâie, mierea, uleiul de măsline, chimenul, scorţişoara, anasonul, sarea şi piperul şi amestecăm până obţinem un sos omogen, pe care îl adăugăm peste morcovi şi portocale. Presărăm migdale, alune etc. pentru servit. Atât de simplu...

Poftă bună şi nu uitaţi că mâncarea apropie suflete!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu