marți, 7 februarie 2012

Pui umplut cu spanac şi coacăze roşii


Uşor de făcut, dar aspectuos şi mai ales foarte gustos. Nici timp prea mult nu necesită, dar recompensează prin aroma şi gustul pe care le lasă mult timp după cină.
Avem nevoie de (pentru 2 porţii): 1 ceapă, feliată fin, 1-2 căţei de usturoi, feliaţi şi ei, ulei de măsline, o mână de coacăze roşii, 100gr spanac tocat, 1 piept de pui, 2 linguri sirop de rodie sau miere, condimente pentru carne de pui.
Acuuuum...ne punem şorţul şi...start gătit!
Încingem cuptorul la 200 grade/gaz 6. Într-o tigăiţă prăjim puţin ceapa feliată şi usturoiul, apoi adăugăm spanacul şi coacăzele şi mai amestecăm încă 2 minute pe foc.
Separat, tăiem piepul în două şi îl aşezăm într-un vas antiaderent, uns puţin cu ulei. Punem pe una din jumătăţile  celor două părţi de piept umplutura de spanac şi închidem cu jumătatea cealaltă. Pregătim un sos din miere şi condimente şi ungem cele două bucăţi de piept de pui, după care dăm vasul pentru 20 de minute la cuptor.
Se poate servi cu un sos alb alături. Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu