miercuri, 8 februarie 2012

Cheesecake cu sos de fructe de pădure


Irina, felia asta este pentru tine.

Este o reţetă de cheesecake pentru care ai obligatoriu nevoie de cuptor (spre deosebire de variantele făcute la rece).
Blatul se realizează din: 150 gr făină albă, 1 praf de sare, 50 gr zahăr, 70 gr unt, 1-2 linguri de iaurt.
Crema conţine: 3 ouă, 500 gr brânză slabă de vaci, 150 ml smântână, 2-3 linguri de zahăr, 1 plic zahăr vanilat, coaja rasă de la o portocală, fructe de pădure (congelate deocamdată).
Pe blatul de lucru, amestecăm făina cu sarea şi zahărul. Tăiem untul în bucăţele şi îl adăugăm peste făină, împreună cu iartul. Frământăm un aluat omogen.
Tapetăm fundul unei tave pentru tort cu aluatul, fără a urca pe margini cu acesta. Îl lăsăm la rece pentru 30 de minute. Încălzim cuptorul la 200 de grade.
Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Batem gălbenuşurile cu brânza pasată, smântâna, zahărul, zahărul vanilat şi coaja de portocală.
Blatul răcit se bagă la cuptor pentru 15 minute, după care reducem temperatura cuptorului la 180 de grade. Batem albuşurile spumă şi le înglobăm în crema de brânză, pe care o întindem apoi peste blat.
Dăm înapoi la cuptor pentru aprox. 40 de minute, apoi lăsăm tortul încă 30 de minute în cuptorul închis. Scoatem cheesecake-ul şi îl lăsăm să se răcească de tot.

Sosul de fructe de pădure se face chiar înainte de a se servi tortul şi se repartizează pe fiecare felie în parte. Fructele de pădure congelate lasă multă apă şi capătă un aspect mohorât când se dezgheaţă, de aceea ne luăm toate măsurile de precauţie. Punem într-o tigaie fructele, alături de un pic de zahăr şi amestecăm pe foc. Servim sosul imediat, alături de o felie de cheesecake.
Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu