sâmbătă, 23 iunie 2012

Limonadă de ghimbir

Sau Ginger beer, aşa cum e numită de Jamie Oliver. Şi judecând după cantitatea de ghimbir pe care renumitul bucătar o propune, zău că te ia de cap. Eu am mai umblat puţin la cantităţi şi până la urmă a ieşit o limonadă de ghimbir. O să aveţi nevoie de:


  • 70 g ghimbir proaspăt
  • 4 linguri zahăr de palmier/brun
  • 3 lămâi de mărime medie
  • 1 l apă minerală
  • mentă proaspătă








Pentru început, curăţăm ghimbirul şi îl dăm pe răzătoare, apoi îl amestecăm, într-un bol mare, cu zahărul şi îl lăsăm deoparte 10 minute. Spălăm lămâile şi le curăţăm de coajă, pe care o adăugăm peste ghimbir. Presăm câteva secunde cu o lingură de lemn, ca să se pătrundă aromele. Adăugăm apoi sucul de la cele 3 lămâi şi apa minerală şi dăm la frigider pentru 10 minute. Gustăm apoi ca să vedem de ce mai e nevoie, în funcţie de gusturi. După ce am potrivit toate aromele, strecurăm berea într-un ulcior şi adăugăm gheaţă şi frunze de mentă.

Dacă nu beţi toată cantitatea în aceeaşi zi, scoateţi frunzele de mentă înainte de a băga limonada la frigider şi adăugaţi gheaţă numai în paharul în care serviţi. 



Poftă răcoritoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu