miercuri, 23 noiembrie 2011

Pastă de avocado cu somon afumat


Combinațiile cu avocado sunt unul dintre aperitivele mele preferate. Iar dacă de obicei pregăteam rapid un avocado un ulei de măsline și ou fiert, de data aceasta am mers puțin mai departe, inspirată de minunatele rețete ale lui Edith Frîncu. Ingredientele sunt următoarele:

- 2 bucăți avocado (trebuie să fie coapte, altfel nu le veți putea pasa cu furculița)
- 50 g pește afumat - eu am ales somon
- 1 linguriță muștar
- câteva fire de ceapă verde
- 1/2 ardei gras roșu
- 1 cățel de usturoi
- zeamă de lămâie
- sare după gust

Curățăm avocado de coajă, tăiem pe lung în două, scoatem sâmburele și apoi pasăm cu furculița. În cazul în care nu găsiți avocado coapte, folosiți doar miezul scobit. Stropim pasta cu zeama de la o jumătate de lămâie, pentru a împiedica oxidarea. Tăiem apoi peștele, ceapa, ardeiul gras și usturoiul cât se poate de mărunt și le amestecăm cu pasta de avocado, adăugând și muștarul. Pasta de amestecă până la omogenizare. Sarea se adaugă la sfârșit, după ce ați gustat amestecul final, deoarece se poate ca peștele să fie destul de sărat. Pasta se păstrează la frigider până în momentul servirii.

Să aveți poftă și nu uitați că mâncarea apropie suflete!

5 comentarii:

  1. Draga Simi, reteta ta a fost executata de trei persoane si gustata de inca vreo 7. Aprecieri depline, mai ales ca niciuna din cele zece mancacioase nu stiau cum se prepara avocado.
    mai asteptam idei de pus pe masa!!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cata: Multumesc. Ma bucur ca ati incercat-o. La fel de gustos e avocado cu ou fiert, ulei de masline, sare si piper, pregatit in acelasi mod. Parca as manca chiar acum!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Simi, cum s-ar zice...fapte, nu vorbe! :) Că deja înghit în sec și eu.. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte draguta noua "fata" a blogului:)mai usor de navigat printre muuultelee si noile retete.n-ati pierdut timpul, asta-i drept! felicitari si va pup

    RăspundețiȘtergere
  5. @Sonia: Mersi. Tu stii ca sfaturile tale in materie de aranjamente sunt porunci pentru noi!!! :)

    RăspundețiȘtergere