
Orez cu sofran (4 portii):
-400 gr. orez;
-1 ceapa alba;
-1 pahar de vin alb;
-1,5 l supa de legume;
-70 gr. unt;
-1 pliculet de sofran;
-parmezan (la alegere).

Daca pentru orezul cu sofran trebuie sa respectam cantitatile mentionate, salata Caesar poate fi facuta la ochi, deoarece nu se poate gresi. Asa ca aici aveti ingredientele:

-rosii cherry;
-masline negre;
-crutoane de paine;
-1 piept de pui;
-sare si piper dupa gust;
-ulei de masline.
Salata se spala si se taie in functie de preferinte. Se adauga apoi rosiile si maslinele si se trece la prepararea pieptului de pui si a crutoanelor. Pieptul de pui se fierbe, apoi se taie bucati mici si de prajeste usor in ulei de masline.
Crutoanele se adauga intotdeauna ultimele, pentru a-si pastra crusta crocanta. In loc sa le cumparam, folosim cateva felii de paine sau chifle mai vechi de o zi, pe care le taiem cubulete si le calim in ulei de masline. In cele din urma, adaugam puiul si crutoanele in salata deja pregatita, pe care o asezonam cu ulei de masline, sare si piper dupa preferinte. Sa aveti pofta buna si nu uitati: mancarea apropie suflete!

Comentariul, hâc! băutorului: orezul cere sake, aţi zice. Eu, unul, nu m-aş risca: e o băutură taaare sensibilă. Salata (proaspătă, crocantă), crutoanele şi restul cer o bere, zic eu. Una mai tare un pic (nu la alcool, beţivilor! La aromă): un Heineken, un Peroni (deşi mie nu-mi place berea asta) sau, dacă sunteţi în ziua de salariu, o Corona (nu uitaţi să-i înfigeţi regulamentara felie de lime, fără de care perla berilor devine o umilă cusătoreasă fără forme).
Pentru cine ştie, eu aş aminti de un pelinaş (dacă a mai rămas ceva de astă-primăvară, adică) alb, sec, uşor amărui şi rece de să-ţi plesnească fierea de bucurie. La rigoare merge şi un şpriţ, dar...

Comentariul, hâc! băutorului: orezul cere sake, aţi zice. Eu, unul, nu m-aş risca: e o băutură taaare sensibilă. Salata (proaspătă, crocantă), crutoanele şi restul cer o bere, zic eu. Una mai tare un pic (nu la alcool, beţivilor! La aromă): un Heineken, un Peroni (deşi mie nu-mi place berea asta) sau, dacă sunteţi în ziua de salariu, o Corona (nu uitaţi să-i înfigeţi regulamentara felie de lime, fără de care perla berilor devine o umilă cusătoreasă fără forme).
Pentru cine ştie, eu aş aminti de un pelinaş (dacă a mai rămas ceva de astă-primăvară, adică) alb, sec, uşor amărui şi rece de să-ţi plesnească fierea de bucurie. La rigoare merge şi un şpriţ, dar...
acum am apucat sa vizitez site-ul pt prima data si fotografiile voastre le fac cu ochiul papilelor mele gustative:)))reteta asta ma face sa inghit in sec la amintirea acelei cine intre fete;)repetam cand ne intalnim:)
RăspundețiȘtergereSoni, mai sunt cateva zile :) pe 20-21 ne facem de cap (culinar vorbind, binenteles..:))
RăspundețiȘtergere