joi, 1 decembrie 2011

Cremă de zahăr ars

În weekend am făcut o cremă de zahăr ars, pentru că are gust a iarnă și miroase a sărbători.
Folosim: 8 ouă, 1 l lapte, esențe, o cană zahăr, 2 linguri zahăr pentru ars.
Batem ouăle întregi, le amestecăm cu zahărul, laptele și esențele.
Luăm o oală bine uscată, înaltă, pe care o punem pe foc cu cele 2 linguri de zahăr (aveți mare grijă, dacă e puțin umedă, va sări zahărul și arde destul de rău). Tapetăm oala cu zahărul ars (adică o rotim ca lichidul maroniu să ajungă pe toată suprafața oalei, inclusiv pe pereții ei), peste care turnăm compoziția și dăm la cuptor, la foc mic, până vedem că e gata (cam 45 minute).
Enjoy și nu uitați că mâncarea apropie suflete!

Un comentariu:

  1. Creme brulee e un clasic... care mie nu-mi place. E prea... cuminte, prea plata, prea... baza fara piscuri.

    Incercati asta: puneti in mixtura niste razatura de citrice, poate niste rozmarin (!) ori o mana de fructe confiate. Sau poate niste cafea (superconcentrata, sa dea gust!) cu doua-trei picaturi de lichior (banane, caise, chiar menta). Presarati niste alune sparte deasupra si stropiti cu sirop gros de capucino. Ei? Cum a fost?

    RăspundețiȘtergere