duminică, 11 decembrie 2011

Rulouri de pecie afumată cu cremă de brânză dulce

Pentru că am intrat în sezonul de iarnă, am hotărât să trec pe afumături. Și am făcut, împreună cu Ade, niște rulouri de pecie afumată de casă cu o cremă de brânză dulce. Sună cam ciudat combinația, dar nouă ne-a plăcut, mai ales că pecia e proaspăt afumată și are o consistență cremoasă, de ți se topește în gură...Aveți mai jos ingredientele:

- 1o felii de pecie afumată
- 100 g cremă de brânză - se găsește deja amestecată cu smântână
- 10 stafide
- 10 bucăți de fistic prăjit
- câteva coacăze
- 2 smochine
- 50 g unt
- 3 cartofi de mărime medie
- sare și piper

Vom face întâi niște turtițe de cartofi, pe care le vom servi împreună cu rulourile. Cartofii se curăță de coajă și se rad. Topim untul și adăugăm cartofii, punem sare și piper după gust, apoi omogenizăm. Facem niște turțite cât se poate de rotunde, pe care le prăjim într-o tigaie de teflon, cam 10 minute, la 180 grade, fără ulei.
Pentru a face crema de brânză mărunțim stafidele, fisticul, coacăzele și smochinele, pe care le adăugăm în brânza deja cumpărată și omogenizăm.
Fiecare rulou va fi compus din câte două felii de pecie, astfel:
- ungem complet o felie cu crema de brânză, iar în continuarea ei adăugăm încă una, de asemenea unsă, având grijă să se suprapună puțin; astfel se formează o felie de pecie mai lungă, care poate fi rulată. Rulourile vor fi împachetate în folie transparentă și lăsate la frigider 30 de minute. Vor fi servite alături de turtițele de cartofi.

Poftă bună și nu uitați că mâncarea apropie suflete!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu