luni, 21 noiembrie 2011

Midii în sos alb

Nu știu cum se face, dar toate mâncărurile mele sunt în sos alb...Oricum....este o rețetă delicioasă pentru împătimiții de scoici/fructe de mare. Deși mulți se feresc să gătească așa ceva, complexitatea rețetei e una redusă și cu siguranță veți impresiona cu acest fel de mâncare. Recunosc că și eu am avut ceva rețineri la început, dar au ieșit extrem de gustoase. Ingredientele sunt următoarele:

- 1 kg de midii (se găsesc în toate hipermarketurile și sunt mai ieftine decât orice tip de carne)
- 1 legătură pătrunjel
- 2 cepe
- 2 pahare vin alb
- 30 g unt
- 125 ml smântână
- 4 căței de usturoi
- sare, piper după gust

Se toacă pătrunjelul, ceapa și usturoiul. Midiile se curăță cu un cuțit de eventualele resturi de alge, nisip etc. Apoi le spălăm într-un vas cu apă, în mai multe rânduri, fără a le lăsa la înmuiat, până apa rămâne limpede. Topim untul într-o tigaie, apoi călim ceapa câteva minute. Adăugăm usturoiul, pătrunjelul, midiile și condimentele, apoi vinul și smântâna. Se acoperă și se lasă la foc mare 5 minute. După 5 minute verificați în ce măsură s-au deschis midiile - pe cele nedeschise le aruncați, nu sunt bune de mâncat.

Poftă bună și nu uitați: mâncarea apropie suflete!

2 comentarii:

  1. Ooooo Simi, ce bine arata si cred ca a fost foarte gustoasa mancarica!!! trebuie sa o fac si eu neaparat. te pup dulce, adina si leylani alisha un pupic :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anonim: Adina, felicitari pentru pitica! Ma bucur ca-ti place ce pregatim noi pe aici, sunt sigura ca o sa-ti iasa la fel de bine! Va pup pe amandoua!!!

    RăspundețiȘtergere