joi, 22 decembrie 2011

Pasta alle salsicce e funghi

Sau paste cu carnati si ciuperci...Cred ca deja v-am plictisit cu pastele, insa aceasta reteta a fost pregatita chiar in tara macaroanelor, pe un frig naprasnic, care m-a facut sa uit ca sunt in vacanta. Asa ca sa purcedem la gatit, cu speranta ca o sa intelegeti ceva din aceasta postare, avand in vedere ca nu folosesc propria tastatura. Ingredientele pentru doua portii sunt:

- 250 g paste
- 40 g ciuperci deshidratate, pe care le-am umezit cu putina apa - in caz ca folositi ciuperci din conserva, puneti 60-70 g
- 2 carnati, fara invelis
- 2-3 catei de usturoi
- 1/2 pahar vin alb
- ulei de masline
- sare si piper

Fierbem pastele al dente. Intre timp, curatam cateii de usturoi, ii crestam si ii prajim 1-2 minute in uleiul de masline, dupa care ii scoatem si ii aruncam. Scoatem carnea din carnati, o omogenizam usor si apoi o lasam la prajit, la foc mic, pana se rumeneste. Adaugam apoi ciupercile si mai lasam la foc 5 minute, amestecand continuu. Stingem totul cu vinul alb si lasam inca 3-4 minute, pentru a se evapora. La sfarsit adaugam sarea si piperul si punem si pastele in tigaie, peste sosul de carne si ciuperci. Si iata, pastele sunt gata pentru servit.

Pofta buna si fie ca aromele Craciunului, traditionale sau nu, sa va apropie sufletele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu