vineri, 16 decembrie 2011

Salată sileziană

Am obiceiul să urmăresc emisiuni de gătit și să prind rețete din zbor, pe care le pregătesc apoi după cum îmi aduc aminte. De data aceasta m-am reîntors la sursă, fiind o salată cu un număr mai mare de ingrediente. Este vorba despre salata sileziană și o să vedeți că nu este foarte diferită de cea de boeuf. Ingredientele de care aveți nevoie pentru două porții medii sunt:

- 3 cartofi mari
- 1 morcov
- o bucățică dintr-o țelină
- 100 g păstăi de fasole, din conservă
- 1 ou fiert
- 1 legătură pătrunjel
- 1/2 ceapă roșie
- 4-5 castraveți murați picanți
- 1 măr verde
- un gălbenuș de ou, 1 linguriță muștar și 150 ml ulei, din care pregătim maioneză
- 1 lingură de oțet din vin alb
- 1 linguriță sare
- un praf de piper negru măcinat
- un praf de piper alb măcinat

Pentru început, punem la fiert cartofii, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Morcovul și țelina le fierbem în supă (sau în apă cu amestec de condimente pentru supă). Între timp, pregătim maioneza.
După ce au fiert, tăiem cuburi cartofii, morcovul și țelina. Ceapa o tăiem cât se poate de mărunt. După ce tocăm castraveții, îi lăsăm la scurs. Lăsăm fasolea la scurs câteva minute, apoi o tăiem de mărimea cartofilor. În cele din urmă tăiem pătrunjelul, după care punem toate aceste ingrediente într-un bol și amestecăm ușor.
Separat, amestecăm maioneza cu gălbenușul de ou fiert, peste care adăugăm oțetul, sarea, piperul alb și pe cel negru. Incorporăm în maioneză și albușul fiert, tocat mărunt.
Și, în sfârșit, adăugăm maioneza peste legume și amestecăm bine, dar cu grijă.

O să vă urez ultimul poftă bună din zilele următoare. Și nu uitați că mâncarea apropie suflete nu numai de sărbători, ci în fiecare zi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu