vineri, 23 decembrie 2011

Salată Rodiquoise

Cu asta m-a aşteptat mama acasă. Nu întrebaţi de unde numele. 


A fost o adevărată gură de aer să mănânc la 10 seara, după 7 ore de drum, o salată răcoroasă şi aromată.
Conform mamei, folosim: 250 gr piept de curcan, 2 morcovi potriviţi daţi pe răzătoare, 1 ceaşcă şi jumătate de cafea cu ţelină dată pe răzătoare, 1 ceaşcă jumătate de ridiche neagră rasă, 1 ceaşcă de păstârnac ras, 3-4 fire ceapă verde, 1 lingură ulei de măsline, pătrunjel verde. Pentru dressing, 2-3 linguri ulei măsline, 2-3 linguri sos de soia, 3-4 linguri zeamă lămâie, 3 linguri de zahăr, 2-3 căţei usturoi, piper negru, amestec condimente (oregano, busuioc, ienibahar, rozmarin), sare.
Se fierbe pieptul curcan, se spală şi se dă la răcit. Morcovul cu ţelina şi păstârnacul, împreună cu un pic de ulei de măsline şi sare se călesc două minute, cu un strop de apă. Se dau la răcit.
Între timp se prepară dressingul: zdrobim usturoiul şi îl frecăm bine bine cu un strop de ulei. Apoi adăugăm restul de ulei, sosul de soia, zeama de lămâie, zahărul şi se amestecă foarte foarte bine. Tot acum se pun şi condimentele. Pieptul de curcan se taie cubuleţe şi se adaugă peste legumele călite, pe care le amestecăm cu ceapa verde tăiată mărunt, ridichea neagră, cu pătrunjelul verde. Se toarnă dressingul deasupra. Se dă musai! la frigider. 
Caldă nu este bună, însă rece devine o minunăţie, care pe deasupra mai apropie şi suflete!

4 comentarii:

  1. la cate ingrediente..cu siguranta cred ca ai simtit-o de la intrare;)chiar pare racoritoare si gustoasa:)va pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Emily, mulțumesc! La tura a doua, am adăugat și semințe de floarea soarelui! Grozav rezultat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Soni, spui când vrei o porție și se rezolvă! :)

    RăspundețiȘtergere