miercuri, 14 decembrie 2011

Un gust magic...After Eight Truffles!

Sau altfel spus, trufe cu aromă de mentă...demențiale! În cantități moderate totuși, pentru că sunt foarte dulci.
Cu asta ne-am delectat noi astăzi, alături de delicioșii biscuiți cu levănțică ce vor urma postați imediat.
Pentru trufe, avem nevoie de: 250 gr ciocolată neagră, 200 ml frișcă lichidă (cutiuța cea mică de frișcă Hulala), esență de mentă, de portocale, superesență de rom/coniac, pudră de cacao, muuuultă răbdare.
     Buuuun..ingredientele achiziționate, începem prepararea lor. Turnăm frișca lichidă într-o oală pe foc, iar când aceasta se încălzește, adăugăm ciocolata tocată mărunt și amestecăm bine. Grijă mare să nu ajungă la fierbere. Stigem focul înainte să se întample asta. Adăugăm esențele după gust.
Crema astfel obținută se pune la răcit și imediat ce se poate, o punem în frigider pentru cel puțin o oră. Scoatem crema și: teoretic, ne spălăm cu apă rece, ne uscăm și facem biluțe de ciocolată (dacă nu suntem reci bine pe mâini, se topesc biluțele); practic, folosim două lingurițe: într-una ținem ciocolata iar cu cealaltă modelăm trufa. Le dăm pentru cam 30 de minute la congelator.
      Apoi le scoatem, le punem frumos într-un bol în care am pus pudra de cacao, și le rostogolim pe toate părțile.


      Mmmmmm...mai menționăm că trufele astea magnifice au apropiat suflete?

2 comentarii:

  1. Cu siguranta ingredientul principal a fost rabdarea. Dar si rezultatul a fost pe masura...o aroma pe care vrei sa o savurezi cu ochii inchisi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar...adevaratele minunatii au fost aceste trufe dementiale!Data viitoare vrea si Dragos sa ajute!:))

    RăspundețiȘtergere